pleelist

 

 

Deze week in het Itempje  ''Ongelofelijk Dat Dit ooit In De Hitparades Heeft Gestaan" Tatjana met haar kleine hit uit 2000 "Baila Baila".

Šimić groeide op in haar geboortestad Zagreb en verhuisde in 1979 met haar familie naar Rotterdam. Haar carrière als model begon toen zij een modellenwedstrijd van een Nederlands tijdschrift won. Later werd ze ook bekend door de fotosessies met haar in Playboy, 12 keer in Nederland en 4 keer in Duitsland, en om haar eigen voluptueuze kalenders waarin zij van 1994 tot 2003 poseerde. In 2009 stond ze op 45-jarige leeftijd in de FHM.

Šimić was altijd al geïnteresseerd in een zang- en danscarrière. Na diverse jaren zangles gevolgd te hebben, bracht ze in 1987 haar eerste single Baby love uit. De volgende single, Chica cubana, werd een top 10-hit in heel Europa, en later in 1989 had ze een hit met de single Awaka boy. In 1992 nam Šimić een Europees duet op met de Nederlandse zanger Gerard Joling, de popklassieker Can't take my eyes off you, geproduceerd door onder anderen Fabian Lenssen. Haar eerste album werd in Europa door Dureco gelanceerd en de hitsingle Feel good ook. Šimić' populariteit verspreidde zich verder, zelfs tot in Zuid-Amerika en het Verre Oosten, waar ze ook toerde.

In 1993 bezocht ze Miami voor liveoptredens en om de video voor Feel good op te nemen. In 1994 poseerde ze voor de eerste 'Tatjana Kalender'. Vanwege het succes van de kalender introduceerde bierproducent Bavaria eind 1995 een grote campagne: bij aanschaf van 36 flesjes Bavaria-bier kreeg men een Tatjana Kalender cadeau. Bavaria gaf meer dan een miljoen kalenders in Nederland weg. Voor de Tatjana Kalender maakte Bavaria opnieuw een radio- en tv-campagne, met een single speciaal geschreven voor deze campagne. Dit was voor Dureco reden om Šimić' nieuwe single uit te brengen. In 1995 had Šimić ook een hit met de single Santa Maria, die geproduceerd werd door Mike Stock en Matt Aitken. De plaat werd een hit in Nederland, Groot-Brittannië en Japan. Voor een nieuwe campagne van Bavaria nam Šimić de single Calendar girl op.

De single Wait and wonder uit 1999 was een voorproefje van het later in het jaar te verschijnen nieuwe album. Šimić steunde hiermee de vluchtelingen in Kosovo. Voor een speciaal bedrag bood ze duizenden van haar kalenders aan. Verder trad ze op als gast in televisieprogramma's en luisterde ze evenementen op.

In 2000 verschenen via Red Bullet de singles Be there in time en Beautiful. De cd-rom Tatjana Baila Baila verscheen, met daarop onder andere de nieuwe single Baila baila, videoclips, een kalender en een screensaver.

Eind 2007 kwam haar nieuwste single uit, Ik laat je gaan (een cover van het nummer Blago onom tko te ima van de Kroaat Tony Cetinski), camera en edit door Cees Quakkelaar van Inventive Film. In 2010 kwam de single Ga nu maar.  

itempje